|
Twórczość własna |
| Autor |
Wiadomość |
Spliner

Poziom: 18
|
Wysłany: 2008-05-05, 11:25 Twórczość własna
|
|
|
Jak sama nazwa tematu wskazuje zamieszczamy tu naszą własną twórczość, coś co sami stworzyliśmy i chcemy się tym podzielić.
Na początek zaprezentuję utwór, który powstawał już dosyć parę tygodni. Nosi on tytuł "For You". Do jego stworzenia posłużył mi Magix Music Maker Basic Edition, mój Korg Pa50 i moja gitara elektryczna marki Mayones . Jest to pierwszy utwór solowego projektu o nazwie "Looking through the Lunar Jewel". Być może powstanie w przyszłości więcej jego elementów (zdecydowanie ostrzejszych od tego).
Wiem że miejscami nierówno, ale nie mam doświadczenia w nagrywaniu do metronomu, wybaczcie. Wszystko oprócz gitary nagrane zostało z klawiatury mojego keyboarda (łącznie z perkusją, nagrywaną z klawiatury, to nie jest gotowy podkład).
Liczę na komentarze i krytykę. Mam nadzieję że się wam spodoba. Miłego słuchania
http://www.wrzuta.pl/audi...l_wip_-_for_you |
_________________ Jeżeli czegoś nie ma w Google, to znaczy, że to coś nigdy nie istniało i nie zamierza istnieć.
Nonsensopedia
 |
|
|
|
 |
Marian
Marian

Poziom: 12
|
Wysłany: 2008-05-05, 23:25
|
|
|
Fajnie nagrane.Wiem że nie grasz często na gitarze elektrycznej dlatego uważam ze solo gitarowe jest dobre jak na twój poziom, perkusja jest dobrze dobrana do klimatu kawałka do keyboardu nie mam zastrzeżeń ale jest cos co mnie nudzi w tym melodyjnym utworze a mianowicie monotonnosć funtów(''akordów'' - dla ułatwienia sprawy) zmieniłbym tutaj tonacje lub całkowicie funty.Lewa ręka w paru pierwszych taktach fajnie pracuje.
Gdybym miał oceniac w skali od 1 do 5 dałbym 3.
To wszystko co chciałem powiedzieć. |
_________________ TW:)
 |
|
|
|
 |
Spliner

|
Wysłany: 2008-05-06, 09:28
|
|
|
Marian, przecież dwa razy się zmienia tonacja... najpierw na solo, a potem po solo jest taka druga długa przebitka i przechodzi z A-dur do H-dur.
Monotonność funtów ?? To jest ballada rockowa, nie będzie w niej 10 motywów jak w progresywnym metalu. Przypomnij sobie nasze ballady z zespołu, przypomnij sobie z repertuaru DT "Through her Eyes" i "Spirit Carries On" z albumu Scenes from Memory i singiel "Hollow Years".
Pozdrawiam. |
_________________ Jeżeli czegoś nie ma w Google, to znaczy, że to coś nigdy nie istniało i nie zamierza istnieć.
Nonsensopedia
 |
|
|
|
 |
Marian
Marian

|
Wysłany: 2008-05-06, 11:00
|
|
|
| Spliner napisał/a: | | Marian, przecież dwa razy się zmienia tonacja... najpierw na solo, a potem po solo jest taka druga długa przebitka i przechodzi z A-dur do H-dur. |
Aha to zrobiłeś to albo tak dobrze albo tak łagodnie że nie słyszałem. |
 |
|
|
|
 |
Spliner

|
Wysłany: 2008-05-06, 12:44
|
|
|
Solo jest w tonacji Fis-mol, która jest równoległa do A-dur, więc tak w zasadzie to nie ma zmiany tonacji, ale się zmienia układ akordów, to można to policzyć jako pierwszą zmianę tonacji, choć znawca teorii muzyki by się ze mną pewnie chciał kłócić |
Nonsensopedia
 |
|
|
|
 |
LUTEK

Poziom: 16
|
Wysłany: 2010-02-10, 11:21
|
|
|
Chciałbym Wam przedstawić utwór "Bieda" z repertuaru Tadusza Nalepy.Nagrywaliśmy ostatnio na próbie nasz repertuar więc sami oceńcie moja solówkę na zestawie Peal Export Series .
 |
_________________ www.kgb51.pl |
| |
|
|
|
 |
Marian
Marian

|
Wysłany: 2010-03-20, 18:05
|
|
|
| Pamiętam zawsze jak Lutek walił solówkę na swoich bębnach to miał przez chwile swój świat...pamiętam ten styl, w tym utworze się nie zmienił.Nigdy nie miałem zastrzeżeń do twoich solówek(no chyba że za głośno grałeś) teraz też nie mam. |
 |
|
|
|
 |
LUTEK

Poziom: 16
|
Wysłany: 2010-03-26, 20:40
|
|
|
| A wiesz że ostatnio chłopaki mnie utemperowali:)mam zakaz szalenia i przemyślałem to i zrozumialem. |
_________________ www.kgb51.pl |
|
|
|
 |
|
|