|
Parafia Św. Urbana w Paniówkach |
| Autor |
Wiadomość |
mp3z
admin-sys

Poziom: 5
|
Wysłany: 2007-07-19, 09:31 Parafia Św. Urbana w Paniówkach
|
|
|
Witam.
Oto link do strony Naszego Kościoła, Kościół - Paniówki |
|
|
|
 |
Spliner

Poziom: 18
|
Wysłany: 2008-06-30, 15:40
|
|
|
| Na stronę kościoła w Paniówkach, a także na stronę Wikipedii przydałoby się parę nowych fotografii kościoła. Jeżeli ktoś jest w stanie załatwić, albo ew. chce zrobić, to zapraszam do podzielenia się. |
_________________ Jeżeli czegoś nie ma w Google, to znaczy, że to coś nigdy nie istniało i nie zamierza istnieć.
Nonsensopedia
 |
|
|
|
 |
TommyGun
Imigrant paniówkowicz

Poziom: 1
|
Wysłany: 2010-02-05, 14:03 17 osób niewierzących...
|
|
|
"Liczba mieszkańców (Paniówek): 2317, katolików 2300."
Ten wpis mi się najbardziej podoba /dział 'historia parafii'
Kim są ci "niewierzący" ?? i na jakiej podstawie stwierdzono, że są niewierzący??
Poza tym w takiej małej mieścinie jak Paniówki każdy wie kim kto jest i od razu wiadomo o kim mowa w powyższym zdaniu.. według mnie trochę chamówa... wiara to wybór każdego z nas, albo wierzymy albo nie. Ktoś może równie dobrze wierzyć w prąd i go czcić i nikt nie ma prawa mu tego wytykać. To indywidualna sprawa każdego człowieka. Ja na ten przykład wolę iść na piwko do Irmy i ten czas lepiej spędzić niż na żebraniu od boga czegoś tam co i tak się nigdy nie spełni, a już najmniej mam ochotę słuchać starych wyjących dewot. |
|
|
|
 |
TommyGun
Imigrant paniówkowicz

Poziom: 1
|
Wysłany: 2010-02-05, 14:04
|
|
|
| a co do zdjęć to na stronce kościoła są bardzo ładne fotki i wystarczy "zlinkować" je do wiki.. |
|
|
|
 |
Spliner

Poziom: 18
|
Wysłany: 2010-02-06, 00:37
|
|
|
Liczba pewnie prezentuje ilość żyjących ochrzczonych parafian. I tyle. A to, że ktoś jest wierzący niepraktykujący to jego sprawa. Nie publikuje tam twoich osobistych danych, więc się nie czepiaj
A jeśli chodzi o zdjęcia na stronę wikipedii, to mam to gdzieś, jak ludzie chcą, żeby wioska była dalej jak zabita deskami to proszę bardzo. Ja się zajmuję stroną Paniówek, na tyle, na ile mogę. Ale po kolanach po materiały chodził nie będę. Resztki honoru jeszcze mi zostały
Szkoda tylko, że np. pani sołtys nie chce mi dawać ogłoszeń na stronę. Pytałem 2x, nic z tego. Sam muszę wpaść na to, co i kiedy tam pisać. Jak mi ktoś wyraźnie powie że tak ma być, to będę przepisywał ogłoszenia z gazetki parafialnej. Ale na razie nikt mi tak nie powiedział. |
_________________ Jeżeli czegoś nie ma w Google, to znaczy, że to coś nigdy nie istniało i nie zamierza istnieć.
Nonsensopedia
 |
|
|
|
 |
LUTEK

Poziom: 16
|
Wysłany: 2010-02-10, 11:04
|
|
|
To wiadomo że Paniówki są czysto katolickie i w większości praktykujące jak przystało na obszar Górnego Śląska,gdzie taki charakter wiary jest powszechny.Nie sądzę jednak by taki stan się utrzymał się jeszcze przez 50 lat i potem nastąpi powolna erozja i ograniczenie praktyk religijnych do minimum li tylko ze względu na obecna rzeczywistość społeczno-gospodarczą.
W kwestii jak kto wierzy zostawiam kaznodziejom i księdzom,to ich praca ponaglanie o posłuszeństwo wobec KK. |
_________________ www.kgb51.pl |
|
|
|
 |
|
|