|
Rozwój serwisu Paniowki.pl |
| Autor |
Wiadomość |
Spliner

Poziom: 18
|
Wysłany: 2009-02-07, 22:02
|
|
|
Jest projekt (w mojej głowie, poparty przez womata):
Chodzi o to by na stronie Paniówek powstał nowy dział: Kultura i rozrywka. Miałby on 2 podstrony (chyba że macie pomysł na kolejne): Wydarzenia i Lokalni artyści.
Dział Wydarzenia traktował by o imprezach, spektaklach, koncertach, wystawach itp. w naszej miejscowości (można rozszerzyć na całą gminę).
Z kolei dział Lokalni artyści byłby swego rodzaju bazą danych twórców w naszej miejscowości (jak będzie słabo działać można rozwinąć na całą gminę). Chodzi o twórców ze wszystkich dziedzin sztuki - malarstwo, rzeźba, fotografia, muzyka, figurki z wikliny, haft i cokolwiek innego co można nazwać sztuką.
Układ podstrony takiego artysty byłby stały dla każdego - u góry nazwa, pod tym opis + ew. zdjęcie, na dole odnośniki do dzieł lub strony internetowej.
Co sądzicie ?
W najbliższym czasie spróbuję napisać wstępne demo tego co mi siedzi w głowie.
EDIT: Oczywiście wiek twórców jest praktycznie nieograniczony, o ile mają coś wartościowego do zaoferowania (czyli jak macie w domu 6-letniego Szopena to też się nadaje, lub też np. 90-letnia pisarka chce się tu zareklamować również będzie zaakceptowana ). Ofert pewnie nie będzie mnóstwo więc będzie się łatwo dostać |
_________________ Jeżeli czegoś nie ma w Google, to znaczy, że to coś nigdy nie istniało i nie zamierza istnieć.
Nonsensopedia
 |
|
|
|
 |
Marian
Marian

Poziom: 12
|
Wysłany: 2009-02-07, 23:55
|
|
|
| Dobry pomysł, jestem za a nawet przeciw |
_________________ TW:)
 |
|
|
|
 |
Spliner

|
Wysłany: 2009-02-08, 11:54
|
|
|
Aha, żeby później nie było niemiłych nieporozumień pisząc że nie będzie dużo ofert miałem oczywiście na myśli małą popularność serwisu a nie skalę lokalnego beztalencia - wierzę, że w naszej miejscowości jest bardzo wiele utalentowanych osób. |
_________________ Jeżeli czegoś nie ma w Google, to znaczy, że to coś nigdy nie istniało i nie zamierza istnieć.
Nonsensopedia
 |
|
|
|
 |
LUTEK

Poziom: 16
|
Wysłany: 2009-02-08, 12:34
|
|
|
| Podoba mi się. |
_________________ www.kgb51.pl |
|
|
|
 |
Spliner

|
Wysłany: 2009-02-15, 13:24
|
|
|
Pomysł z kulturą na razie odkładam ze względu na brak czasu - ten pomysł będzie wymagał dużego nakładu pracy.
Na razie więc mam inną propozycję do działu Gospodarka - podstronę inwestycje.
Chodzi o to że to będzie potrzebowało waszego wsparcia - potrzebuję osób które opiszą obecnie trwające w naszej miejscowości inwestycje - Osiedle Leśne, Basen i inne jeżeli o takowych wiecie.
Za każdy artykuł będę wdzięczny. Dobrze by było, jakby był opatrzony zdjęciami.
Jeżeli napiszecie taki artykuł, to podeślijcie go na e-mail, ale jeśli będzie ze zdjęciami, to proszę nie wysyłajcie na | Kod: | | webmaster@paniowki.pl | - skrzynka jest za mała by przyjmować zdjęcia. Lepiej na. |
Nonsensopedia
 |
|
|
|
 |
LUTEK

|
Wysłany: 2009-02-15, 14:57
|
|
|
| Rozmawiałem z kolegą na temat działu kultury,nie jest za tym by coś takiego tworzyć. |
|
|
|
 |
Spliner

|
Wysłany: 2009-02-15, 15:20
|
|
|
tzn.może bazę artystów rzeczywiście nie tak po dłuższym zastanowieniu, ale wydarzenia kulturalne uważam że warto zrobić, myślę że w przyszłości na pewno by się to przydało.
A co z tym działem Gospodarka->Inwestycje ? |
Nonsensopedia
 |
|
|
|
 |
Marian
Marian

Poziom: 12
|
Wysłany: 2009-02-16, 07:34
|
|
|
| Żeby napisać taki artykuł trzeba mieć dostęp do kogoś lub czegoś co dużo o tym wie. |
_________________ TW:)
 |
|
|
|
 |
Spliner

|
Wysłany: 2009-02-16, 16:08
|
|
|
Myślę że o Osiedlu Leśnym mógłby napisać np. Lamor (o ile ma czas), a o basenie, lub innej wybranej inwestycji np. Lutek (j.w.)
Oczywiście to tylko propozycje i do niczego nikogo nie zobowiązuję |
Nonsensopedia
 |
|
|
|
 |
Spliner

|
Wysłany: 2009-03-18, 19:13
|
|
|
Zrobiłem Paniowki.pl na komórki - m.Paniowki.pl
Na razie wersja testowa jest pod adresem http://www.paniowki.pl/mobile/ jednak myślę, że w przyszłości może to być kiepska domena - o wiele prostsza byłaby domena właśnie
| Kod: | | http://m.paniowki.pl/ |
Można tę stronę zobaczyć w przeglądarce, jednak warto testować ją również na telefonach komórkowych (ja przetestowałem ją na mojej Nokii, działa wyśmienicie).
Strona jest lekka ( w sumie waży 15kB + tekst pobierany z bazy danych, pewnie obejrzenie całej strony to jakieś góra 50 kB) i spełnia standardy wymagane do wyświetlenia jej na komórce - HTML 4.0 i CSS 1.0 oraz szerokość loga - max 150px szerokości
Czekam na uwagi, a Pana Krzysztofa chciałbym spytać, czy może stworzyć poddomenę m.paniowki.pl?
EDIT: Domena już niepotrzebna Obeszłem to prostym skryptem w php |
Nonsensopedia
 |
|
|
|
 |
Spliner

|
Wysłany: 2010-01-25, 00:11
|
|
|
Proszę o wyrażenie zdania nt. ostatnich zmian w serwisie oraz doradzenie co by tu jeszcze zmienić
Zmiany dotyczyły m.in. kwestii zachowania serwisu w sytuacjach, gdy:
kliknie się w belkę w menu/aktualnosci/shoutbox - zwija/rozwija się teraz animacją
przeładowywania shoutboxa i newsow przy klikaniu [poprzednia] / [następna]
Oprócz tego zmiana dla was niewidoczna - poprosiłem kolegów by przez godzinę atakowali nasz serwis swoimi różnorakimi atakami - przeprowadziłem reformę bezpieczeństwa serwisu (jeden z kolegów był karany za atak na serwis internetowy, więc zna się na rzeczy ). |
Nonsensopedia
 |
|
|
|
 |
LUTEK

|
Wysłany: 2010-01-25, 18:42
|
|
|
| Naprawdę już wystarczy jeśli chodzi o grafikę,jest bardzo dobrze.Popraw tylko opcje wstawiania zdjęć w postach bo są nie wyraźne,korzystanie z fotka.pl powinno być opcjonalne,a koncept pisania postu z załączonym zdjęciem pozwoli mi i innym użytkownikom lepiej zrozumieć przesłanie postu. |
|
|
|
 |
|
|