|
Wikipedia |
| Autor |
Wiadomość |
adam
Rozmowny imigrant

Poziom: 4
|
Wysłany: 2007-08-31, 20:02 Wikipedia
|
|
|
Nuda na forum a strona już zapomniała co to aktualizacja więc zróbmy coś. Na Wikipedii którą ostatnio pomagam rozbudowywać jest artykuł o naszej wsi ale jest trochę badziewnie zrobiony. Proponuję go zbudować od początku, napisać dużo i dać dużo fotek. Jak by ktoś miał jakieś historyczne fotki albo nowe to proszę je tu wstawiać lub kontakt na gg: 2276240
Można by też później to przełożyć na angielski i na angielką wersję wrzucić, bo o Przyszowicach, Chudowie i Gierałtowicach po angielsku jest a o nas nie. Po angielsku ja bym mógł zrobić, ale czy byłby ktoś chętny na niemiecki? To byłby wypas
Dajcie tu propozycje swoje! |
|
 |
mp3z
admin-sys

Poziom: 5
|
Wysłany: 2007-08-31, 20:07
|
|
|
| Ja mam taka ksiązkę o Gminie Gierałtowice i tam jest masa fotek z Paniówek, Chudowa, Przyszowic i Gierałtowic ta ksiązka przedstawia wszystko kiedy powstały itp, i II Wojny Światowej też tam są fotki, przyda się ona, tylko trzeba jakies fotki skanować na kompa jakies opisy przepisać i już, tylko ja czasu nie mam na to:( myślałem o tym już zeby przepisać ważne info ale jakoś nie wyszło. |
|
 |
admin

Poziom: 10
|
Wysłany: 2007-09-01, 22:09
|
|
|
Po angielsku mogę napisać, ale za niemieckim nie przepadam i niechce
Niech się Niemcy uczą angielskiego. |
_________________ Pozdrawiam
Krzysztof Hudzikowski |
|
|
|
 |
Spliner

Poziom: 18
|
Wysłany: 2008-06-17, 11:27
|
|
|
Myślę że ten temat warto reaktywować, a jeśli chodzi o przekład na niemiecki, to spytam się Karola Dylusa, może by zechciał
Jeżeli ktoś ma jakieś materiały, to niech powrzuca tu. mp3z, jak masz skaner to tylko FineReader, korekta w wordzie i wrzucasz, nie trzeba przepisywać. Potem korekta redakcyjna przed wrzuceniem na wikipedię i już, gotowe
Znalazłem też coś ciekawego na wikipedii:
| Cytat: | | Pomnik gen. Jerzego Ziętka w Paniówkach |
Jest coś takiego w Paniówkach ?? Gdzie ?? Zaraz jadę zobaczyć!
Usunąłem to błędne zdjęcie, ponieważ jest to pomnik z Katowic, nie z Paniówek... |
_________________ Jeżeli czegoś nie ma w Google, to znaczy, że to coś nigdy nie istniało i nie zamierza istnieć.
Nonsensopedia
 |
|
|
|
 |
Spliner

|
Wysłany: 2008-08-28, 11:55
|
|
|
Mam pytanie, czy to co pisze na Wikipedii w Paniówkach nt. Stadionu i bazy treningowej Euro 2012 to są jaja, czy to prawda ??
Przy okazji muszę stwierdzić że mamy najlepszą stronę na Wiki w okolicy (gmina i parę miejscowości w okolicy może nam pozazdrościć )
Przydałyby się zdjęcia, m.in. "Stadionu" ( ), drużyny w akcji i jakieś nowe zdjęcie kościoła, a także budowę osiedla
Część być może sam zdobędę, ale na pewno nie ma szans u mnie na Tempo Paniówki w Akcji |
_________________ Jeżeli czegoś nie ma w Google, to znaczy, że to coś nigdy nie istniało i nie zamierza istnieć.
Nonsensopedia
 |
|
|
|
 |
Marian
Marian

Poziom: 12
|
Wysłany: 2008-08-28, 16:11
|
|
|
| Zato jo chodza na mecze Paniówek, moga pare zdjęć zrobić. |
_________________ TW:)
 |
|
|
|
 |
LUTEK

Poziom: 16
|
Wysłany: 2008-08-28, 23:28
|
|
|
| Jak z moja siedza na tzw; stadionie to mom wrażenie ze jest krzywy i wyboisty. |
_________________ www.kgb51.pl |
|
|
|
 |
Spliner

|
Wysłany: 2008-09-03, 20:04
|
|
|
Fotki by się przydały, a do tych fotek przydałoby się dołożyć jeszcze trochę treści
Przede wszystkim przydałoby się rozbudować część o historii Paniówek - ma ktoś dostęp do czegoś wiarygodnego (książka Marka Szołtyska może być, ale nie wiem jak u niej z wiarygodnością, myślę że redakcja Wiki się nie przyczepi, na razie okropnie czepiają się braku źródeł... coś z tym trzeba zrobić).
Nie mam czasu przepisywać, ma ktoś czas by to streścić i tu wkleić na forum? Ja to oprawię tak, żeby w miarę możliwości nie łamało zasad Wiki i to tam wkleję. Pod spodem napiszcie na podstawie czego (książka, autor, wydanie, strony) |
Nonsensopedia
 |
|
|
|
 |
Spliner

|
|
|
|
 |
Marian
Marian

Poziom: 12
|
Wysłany: 2008-09-06, 15:29
|
|
|
| No super, ale tego chudowskiego mogłeś nie robić. |
_________________ TW:)
 |
|
|
|
 |
Spliner

|
Wysłany: 2008-09-07, 10:13
|
|
|
| Marian, nie bądź niemiły, przecież oni mimo wszystko też są ludźmi... Nawet jeżeli ogólnie przyjęte założenie stwierdza i narzuca nam takowy światopogląd iż nieważne dlaczego ale mamy ich nie lubić. A widzisz jakikolwiek sensowny powód dla którego cała ta nacja powinna być przez nas tępiona? |
Nonsensopedia
 |
|
|
|
 |
Spliner

|
Wysłany: 2008-09-08, 16:43
|
|
|
http://szl.wikipedia.org/wiki/Pańůwki - dzięki mnie mamy w tej chwili na śląskiej Wikipedii bardziej rozbudowany artykuł niż Katowice (kolega Timpul poprawia po mnie błędy, dzięki czemu mam pewność, że składnia jest poprawna, jednak jego zmian jest coraz mniej, widać uczę się pomału języka śląskiego ) |
Nonsensopedia
 |
|
|
|
 |
|
|